Restaurant Benz

Leuke vaarroutes Amsterdam

Geplaatst op

Amsterdam heeft een groot deel van zijn charme te danken aan de grachten. De combinatie van de grachten, IJ en de Amstel maakt van de stad een paradijs voor veel vaarliefhebbers. In de omgeving van Amsterdam is nog zoveel moois te ontdekken dan alleen de binnenstad. Toeristen zijn dol op het huren van een bootje, maar ook Nederlanders kiezen hier steeds vaker voor. Een bootje huren in Amsterdam en de grachten op gaan is een hele leuke activiteit, maar welke vaarroutes Amsterdam kies je uit? Amsterdam heeft namelijk verschillende vaarroutes en iedere vaarroute heeft zijn eigen voor- en nadelen. Onderstaand vertellen we meer over de vaarroutes in Amsterdam!

Vaarroutes Amsterdam: architectuurroute

Er komen veel liefhebbers van architectuur naar Amsterdam, ben jij ook een echte liefhebber van architectuur? Dan moet je zeker de architectuurroute maken wanneer je een bootje huurt in Amsterdam. Je komt tijdens de architectuurroute een hoop gebouwen tegen, die je vanaf het vasteland moeilijk kunt bekijken. Vanaf de boot krijg je een totaal ander beeld van de stad en dit is echt een unieke beleving van de Amsterdamse architectuur. Je komt tijdens deze vaarroutes Amsterdam langs 23 architectonische pareltjes. Let wel op, want deze route gaat over het IJ en niet iedere boot is hiervoor geschikt. Controleer daarom of de gehuurde boot geschikt is voor deze vaart.

Vaarroutes Amsterdam: de culinaire route is ook heel interessant om te bevaren. In de loop der jaren is Amsterdam gegroeid tot één van de bekendste culturele steden in Europa. De culinaire route brengt je langs diverse plekjes voor een verkoelend drankje of een heerlijk hapje.

Vaarroutes Amsterdam: grachtenroute

De grachtenroute Amsterdam is een van de bekendere vaarroutes Amsterdam. De stad Amsterdam heeft een hele rijke handelshistorie en in de 17e eeuw begon de stad enorm te groeien. Om deze groei aan te kunnen werd de grachtengordel aangelegd en deze behoort tot het cultureel erfgoed. De grachtenroute laat dus meer zien van de historie van Amsterdam en tijdens het bevaren van de grachten kan je de prachtige samenhang van nieuw en oud voelen. Wil je echt een unieke ervaring? Huur dan een bootje met een schipper, zodat deze alles kan vertellen over de vaarroute.

 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je op culinair gebied. Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ restaurantbenz.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden