Restaurant Benz

Horecapersoneel vinden voor een evenement

Geplaatst op

Stel je voor: een bruisend evenement waar smakelijke lekkernijen dansen op de tongen van de gasten en glazen vrolijk tegen elkaar klinken. Een evenement dat straalt en sprankelt, maar achter de schermen vraagt zo’n event om een zorgvuldig samengesteld team van horecapersoneel. Het vinden van de juiste mensen voor deze taak kan een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak en een vleugje creativiteit, wordt het samenstellen van je dreamteam een fluitje van een cent of kijk op de website van FourParties.

Waar te beginnen?

Het begint allemaal met een duidelijk beeld van wat je zoekt. Voordat je de zoektocht begint, is het cruciaal om een lijst te maken van de specifieke rollen die je nodig hebt: obers die als vederlichte vlinders tussen de tafels zweven, bartenders die magische drankjes toveren en keukenpersoneel dat als ware maestro’s culinaire meesterwerken creëert. Met deze lijst in de hand kun je gerichter zoeken en voorkom je dat je verdwaalt in de zee van beschikbare kandidaten.

Hoe je potentiële kandidaten aantrekt

Nu je weet wat je zoekt, is het tijd om jezelf aantrekkelijk te maken voor potentiële kandidaten. Je wilt immers dat zij net zo enthousiast zijn over het evenement als jijzelf. Een pakkende vacaturetekst is als een magneet: het moet niet alleen de vereisten van de functie benadrukken, maar ook de unieke sfeer en ervaring die je evenement te bieden heeft. Wees niet bang om wat spreektaal en een vleugje humor toe te voegen – dat geeft de tekst persoonlijkheid en maakt het aantrekkelijker voor potentiële sollicitanten.

Het juiste team samenstellen

Met een stroom aan sollicitaties binnen handbereik, is het tijd om je selectievaardigheden te laten zien. Begin met het screenen van de CV’s en kijk niet alleen naar ervaring, maar ook naar passie en toewijding. Interviews zijn de perfecte kans om een persoonlijke connectie te maken en de persoon achter het CV te leren kennen. Let op samentrekkingen en idiomen in hun taalgebruik, want dat kan aangeven hoe goed ze in een informele setting kunnen communiceren – iets wat essentieel is in de horeca. Op die manier wordt het evenement een stuk succesvoller.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je op culinair gebied. Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ restaurantbenz.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden